1 2 3 4 5 6

Kucharz

  • współpraca z lokalami gastronomicznymi


 

program klasy

  • kwalifikacje
    - TG.07. - Sporządzanie potraw i napojów

dlaczego warto wybrać ten kierunek
w naszej szkole ?

OFERUJEMY:

  • nabywanie umiejętności praktycznych w realnych warunkach pracy
  • możliwość praktyk i staży zagranicznych - udział w projekcie InnoGastro
  • wyjazdy na targi branżowe
  • udział w kursach i szkoleniach branżowych
  • udział w konkursach gastronomicznych

Szkolna firma cateringowa - przygotowanie poczęstunków i obsługa imprez okolicznościowych w szkole i poza nią

Co po szkole?

Kontynuacja nauki na poziomie technikum w Branżowej Szkole II stopnia w kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Praca po szkole

Absolwent Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie kucharz może znaleźć zatrudnienie we wszystkich typach zakładów gastronomicznych: restauracjach, barach, kawiarniach, stołówkach, domach opieki, hotelach, cukierniach, itp.

Może podjąć pracę jako kucharz, szef kuchni lub też rozpocząć własną działalność gospodarczą i obsługiwać różne uroczystości, np.: bale, wesela, imprezy okolicznościowe.



Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Mońkach, ulica Tysiąclecia 15
tel. 85 716 2738 | e-mail: sekretariat@zsmonki.pl